Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fedli Emre Kılıç, sünnet için en uygun zamanın yarıl yıl tatili olduğunu ifade ederek, ebeveynlere çağrıda bulundu.
Kahta Devlet Hastanesinde hijyenik ve konforlu bir ortamda uzman hekimler tarafından gerçekleştirilecek olan sünnet işlemine ebeveynler yoğun ilgi gösteriyor. 19 Ocak’taki yarı yıl tatilinin başlamasıyla birlikte hastane büyük bir sünnet şölenine ev sahipliği yapacak.
Yarıyıl tatilinin sünnet için en ideal dönem olduğunu vurgulayan Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fedli Emre Kılıç, sünnetin ciddi bir cerrahi müdahale olduğunu söyledi.
Kılıç, “Sünnetin, hastanede ve hatta ameliyathanede yapılması en doğru seçimdir. Genel anestezi ya da lokal anesteziyle gerçekleştirilebilir. Günümüzde bu işlem, çocukta travmaya yol açmadan kolayca yapılabiliyor. Soğuk havadan dolayı ev dışı aktivitelerin kısıtlı olduğu, çocuğun daha uygun şartlarda evinde dinlenebileceği, enfeksiyon riskinin çok düşük olduğu yarıyıl tatilinde sünnetin yapılmasını tavsiye ediyoruz. Hemşehrilerimiz 19 Ocak Cuma gününe kadar 5 (beş) yaş ve üstü çocukları için hastanemizin Üroloji Polikliniğine müracaat ederek kayıt yaptırabilirler.” dedi.