Kâhtalı gençler ilçede daha fazla yatırım ve iş imkânı istiyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı işsizlik rakamlarına göre her iki gençten birinin işsiz olduğu Kâhta’da gençler, artık gurbette çalışmak istemiyor. Özellikle gençlerin istihdam edildiği ve yüksek miktarda istihdam sağlayan bir çağrı merkezinin ilçelerinde kurulmasını isteyen genç gurbetçiler, taleplerinin gerçekleştirilmesini ve doğdukları büyüdükleri kentte ekmek yeme hayalini gerçekleştirmeyi bekliyor.
Türkiye’de istihdam deposu gibi çalışan çağrı merkezleri gençler arasındaki işsizlik sorunu çözecek bir yatırım olarak görülüyor. Kâhta’da doğan büyüyen ancak burada iş bulamayarak diğer illere gitmek durumunda kalmış olan gençler artık kentlerine dönerek, burada çalışmak ve kentin gelişmesine katkı sunmak istiyor.
Bir süredir, gerek telefon ile gerek de e posta aracılığı ile gazetemizle iletişime geçen gurbetçi gençler ilçede işsizliğe çare bulacak çağrı merkezi projesinin hayata geçirilmesini gündeme getirmemizi talep ediyor.
Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde gerek özel sektör gerek de kamu, çağrı merkezleri açarak kalifiye gençlere iş kapısı açıyor. 2012 yılında dönemin Ak Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş’in girişimleri sonucu kurulan ve gençleri istihdam eden 182 çağrı merkezinin çok önemli bir açılım gerçekleştirmişti. Bu örnek alınarak, yeni açılacak çağrı merkezleri ilçedeki yüzlerce gencin hayallerini gerçeğe dönüştürülebilir.
Türkiye çapında yüksek oranda genç işsizlik oranına sahip olan ve iki gençten birinin işsiz olduğu Kâhtalı gurbetçi gençlerinin sesi olan bir gencin gazetemize gönderdiği yazıda, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri ve AK Parti Kâhta İlçe Başanı Engin Akel’den Kâhta’nın işsizlik sorununa çare bulacak girişimlerde bulunmalarını talep ediyor. Öte yandan, AK Parti hükümetinin çok güçlü bir hükümet olduğunu, bu imkân ve güçlerini kullanarak Kâhta’daki işizlik oranını azaltacak çağrı merkezi benzeri projelerin hayata geçirilmesi talebinde bulunuyor.
Mesaj şu şekilde son buluyor: “İşsizliğe çözüm getirecek bu gibi projelerin hayata geçirilmesi bizler için büyük önem taşıyor. Lise ve üniversite mezunu olduğumuz halde gurbette çalışıyoruz. Ancak büyük illerde iş bulabiliyoruz. Gurbetlik zor, yalnız, aile ve çocuklarımızdan uzak ekmek mücadelesi veriyoruz. İlçemize bir çağrı merkezi kazandırılması durumunda yüzlerce kişiye ekmek kapısı açılacak. Artık kokusuna bile hasret kaldığımız memleketimizde çalışmak istiyoruz.”