Kahta Objektif Haber

Sabah Namazından Sonra Caddeleri Temizliyor

Sabah Namazından Sonra Caddeleri Temizliyor
2.559
12 Haziran 2017 - 20:17

Kahta ilçesine bağlı olan Akıncılar Beldesi’nde Sübhaneke Cami İmam Hatibi Fikret Akman, her sabah namazından sonra caddeleri süpürerek, topluma örnek oluyor.

Sinoplu olan 3 kız çocuğu babası 49 yaşındaki Fikret Akman, belde de her sabah namazdan sonra cadde ve sokakları süpürerek, halkın takdirini kazandı.

Akman, yaptığı açıklamada, geldiği günden beri sabah namazını kıldıktan sonra cemaatle caddeleri süpürdüklerini anlatarak, bununda caddelerin temiz olmasını için yaptıklarını dile getirdi.

Allah için bu çalışmayı yaptığını belirten Akman, “Başka bir gayem yok. Allah razı olsun, belediyemizde bu yönde bize katkıda bulundu, bize araba aldı, süpürgelerimizi aldı, bizlerde sabah namazından sonra boş vakitlerimizde bu hizmeti yürütüyoruz. Köylüde bundan memnun, bizde bu manada köyde örnek olmaya çalışıyoruz. 6 yıldan beri köylüler temizlik işine benimle beraber katkıda bulunuyorlar, dahada iyi olacak, inşallah bende hepsine bu konudan dolayı teşekkür ediyorum. Onlar benden memnun, bende onlardan memnunum. Allah onlardan razı olsun. Bizde burada kaldığımız sürece bu hizmeti yapmaya devam edeceğiz inşallah, çevre temizliğini seviyorum, bu benim hayatımın her köşesinde, sadece Akıncılar’da değil, hayatımın her köşesinde, nereye gitmişsem her yerde bunu yapıyorum, sadece burada değil. Benim kendi gönlümde, kalbimde olan bir iş, benim özümde olan bir iş olduğu için bu işi yapıyorum” dedi.

Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya ise şöyle konuştu:

“Fikret Akman hocamız 6 yıl önce buraya tayin oldu. Tabi yeni ilk görev yeriydi. Yeni imamdı, heyecan vardı. Cemaatle çok sıkı bir şekilde içli dışlı oldu, niyetini kazandı. Fakat birgün duyduk ki; Fikret hocam kendi imkanlarıyla süpürgeyi alıp kovayı alıp caddeyi temizliyor. Bunun üzerine bizde kendisiyle istişare ettik, bunu niçin yaptığını sorduk, bu benim özümde olan bir şey, temizliği sevdiğim için belki bazılarına örnek olabilmem için yaptım, bizde tabi bunun karşılığında bir hizmet vermek istedik, daha doğrusu ücret vermek istedik, onu kabul etmedi, ben bu işi Allah rızası için yapıyorum, bizde tabi belediye olarak çok mutlu olduk. Bir cadde boydan boya caminin önü ve caddesi temiz tutuluyor, buda bizim için büyük bir hizmet oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda Allah razı olsun. Hocamız cemaatte memnun, köylüde memnun, mahallemizde, hepsi memnun bundan “

POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

KAHTAOBJEKTİF.COM | Tüm Hakları Saklıdır © 2016 - 2023